<h1>Om Søren</h1>

Om Søren

Jeg bor i centrum af Varde sammen med min kone Jane, som er dagplejer og uddannet kok. Vi bor i Sygehuskvarteret og dermed tæt på gågaden og Torvet med de spændende tilbud, som findes her.

Vi har 3 børn – pædagogstuderende Christian på 24 år, sygeplejerskestuderende Julie på 23 år og vores yngste, Thomas på 18 år, som stadig er hjemmeboende og HF-studerende på Campus Varde.

I min fritid nyder jeg samvær med familie og venner. Jeg er sportsnørd både aktivt og foran TV, hvor jeg særligt nyder at løbe, cykle og ikke mindst at gå mange daglige ture med vores Jack Russell Terrier - Molly. Jeg elsker desuden at gøre brug af de mange naturtilbud, som Varde Kommune byder på, særligt den skønne og unikke natur fra Vesterhavet til Filsø, og Karlsgårde Sø.

Soerenlaulund

Jeg har altid holdt af at holde mig i form, og på det seneste har jeg både løbet og cyklet. Jeg har blandt andet gennemført fem maratonløb samt cyklet ekstremturen på 333 km fra Varde til Skagen i 2016.

Jeg kommer dels i mit politijob og dels i mit politiske arbejde i berøring med rigtig mange mennesker. Særligt nyder jeg mit politiske arbejde, når jeg kommer rundt i kommunen for at snakke med erhvervslivet, skoler, foreninger og hele tiden blive klogere på, hvad der rører sig. Varde Kommune har brug for netop den tætte dialog til gavn for borgerne, da det kan skabe den nødvendige vækst og så befolkningstallet kan gå frem. På den måde kan vi fortsat få råd til vores velfærden til vores familier her i kommunen.

Jeg kan godt lide en god og fair politisk debat – og har i tidens løb været forfatter til en række læserbreve, hvori jeg har redegjort for mine synspunkter i konkrete sager.

Mit politiske ståsted er modnet dels gennem min opvækst i det jyske med forældre, med begge ben på jorden – og dels gennem mit arbejde som politibetjent. I dette job ser vi mangt og meget og jeg bærer med stolthed mit politiske kælenavn – ”panserbassen med det røde hjerte”.

Min historie

I 2016 overtog jeg teten som Socialdemokratiets borgmesterkandidat fra Kjeld Anker Espersen - en post jeg blev genvalgt til i 2020. Det er både en ære og en fornøjelse at have modtaget denne tillid fra vores medlemmer, og selvom arbejdet som oppositionsleder kan være hårdt, så er det det hele værd. 

For 12 år siden blev jeg valgt som byrådsmedlem for første gang. Det var dengang - ligesom nu - både en ære og fornøjelse. 

Jeg elsker mit arbejde ved politiet. Der er altid nye udfordringer at tage fat på, og man får lov at arbejde for sit lokalområde på en helt anden måde. I 2001 fik jeg så også lov til at supplere politikasketten op med tillidsrepræsentants-kasketten, da jeg blev valgt som FTR for den daværende Ribe Amts Politiforening. 

Jeg har haft flere foreningsposter gennem tiden, end jeg næsten kan holde styr på. Jeg har faktisk prøvet alt fra at have siddet i bestyrelsen ved KFUMs forsorgshjem 'Center Bøgely' tilbage i 2013, til i flere år at have været træner - både for mine børn, i Varde IF, og som elitetræner, ved Varde HK tilbage i 2002-2004. 

Det hele begyndte dog 1989, da jeg blev valgt til bestyrelsen for Vinderup Ryde Handbjergs 92' håndboldklub, hvor jeg også sad som næstformand. Det blev starten på et spændende foreningsliv og ikke mindst idrætsliv.